Buren voorkomen erger bij containerbrand in Deventer

Buren voorkomen erger bij containerbrand in Deventer

Aan de Toutenburg in Deventer hebben attente buurtbewoners donderdagmiddag erger kunnen voorkomen bij een containerbrand. De vlammen sloegen al aardig uit de afvalbak die onder een carport stond, maar het vuur is door snel optreden niet overgeslagen.

De buren zagen de rook uit de container komen, belden de brandweer en grepen zelf in. Met water uit een tuinslang kregen ze de eerste vlammen onder controle en later waren ze in staat de container weg te trekken, onder de carport vandaan.

De eigenaar van de container was op het moment van de brand niet thuis. Volgens de buurman sloegen de vlammen al aardig uit de afvalbak. In het gebied rond de Toutenburg werden een aantal jaren geleden regelmatig auto’s en caravans die onder woningen geparkeerd stonden in brand gestoken.

Volgens de buren en de eigenaar, die werd gewaarschuwd en later wel aanwezig was, lijkt brandstichting ook nu niet onlogisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *