Motorrijder (22) overleden bij frontale botsing in tunnel Zutphen, tweede opzittende zwaargewond

Motorrijder (22) overleden bij frontale botsing in tunnel Zutphen, tweede opzittende zwaargewond

ZUTPHEN – Bij een ongeval in de Marstunnel is woensdagavond een 22-jarige motorrijder om het leven gekomen. Bij de motor zat iemand achterop, deze man raakte zwaargewond. De Officier van Dienst van de politie geeft aan dat de motor was gehuurd en dat afgaand op de eerste sporen, waaronder het lange remspoor en de forse schade aan de auto, de snelheid te hoog heeft gelegen. De driewielige motor, die bestuurd mag worden met een autorijbewijs, reed in de flauwe bocht aan het begin van de tunnel rechtdoor, vloog als het ware uit de bocht, en knalde frontaal op de auto. De motorrijder en zijn passagier vlogen eraf en belanden meters verderop tegen de tunnelwand. Omstanders startten met reanimeren van de motorrijder, wat later werd overgenomen door de hulpdiensten. Ook kwam een truamahelikopter ter plaatse, maar alle hulp mocht niet meer baten en de man overleed ter plekke. De passagier vloog enkele meters verder en is zwaargewond afgevoerd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De bestuurder van de auto is ongedeerd gebleven, maar erg aangedaan door de situatie. Hij is opgevangen op het politiebureau en wordt daar ook verhoord als getuige. In de auto zaten verder geen andere personen. De Verkeersongevallen Analyse heeft lange tijd onderzoek gedaan op de locatie van het ongeval.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *