Geldwagen Brinks vliegt in brand, medewerkers gewond

Geldwagen Brinks vliegt in brand, medewerkers gewond

WARNSVELD – In winkelcentrum Dreiumme aan de Schepersdreef in Warnsveld is vanmorgen rond 10.00 uur een kleine brand ontstaan in een geldwagen. Volgens de brandweer ontstond er kortsluiting in de elektronica in de cabine, waardoor er een flinke rookontwikkeling ontstond. Zowel de bestuurder als de passagier konden op tijd de geldwagen verlaten. Dit deden zij door een ruit van auto te verwijderen. Bij controle door de brandweer bleek blussen niet nodig. Het vuur was vanzelf uit gegaan. De inzittenden moesten per ambulance voor controle naar het ziekenhuis omdat ze beide rook hadden ingeademd. De waardetransportauto raakte dusdanig beschadigd dat er een ander voertuig werd gestuurd. De politie kwam assistentie verlenen en bleef bij de waardetransportauto aanwezig tot er een vervangende wagen kwam om de lading over te nemen. Een woordvoerster van Waardetransportbedrijf Brinks meldt dat de cabine van de voertuigen hermetisch zijn afgesloten van de laadruimte. Het vuur had dan volgens haar ook geen kans om over te slaan.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *