Gigantische explosie in Deventer: bij 20 woningen ruiten eruit

Gigantische explosie in Deventer: bij 20 woningen ruiten eruit

DEVENTER – Even voor 2 uur ging er een gigantische vuurwerkbom af aan de Havezatelaan. Hierdoor zijn bij de omliggende woningen zeker 50 kapotte ruiten te tellen. Meerdere bewoners stonden uren in de kou terwijl medewerkers van een glasherstelbedrijf druk waren om overal (tijdelijke) vervangende ruiten in te plakken. Een aantal buren heeft zelf de kapotte ramen dichtgetimmerd met hout. De politie vermoedt dat het om een zwaar stuk illegaal vuurwerk, of iets wat zelf gefabriceerd is moet gaan. De politie neemt de zaak zeer serieus vanwege de verwoestende kracht en de gevaarzetting. Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt die achter een gesprongen ruit zat, aldus de politie. De politie doet uitgebreid onderzoek. Buurtbewoners herkenden de dader en er is naar aanleiding van getuigenverklaringen 1 persoon aangehouden door de politie. De verdachte woont 1 straat achter de Havezatelaan, waar de explosie plaatsvond. In de garagebox horend bij de woning heeft de politie kort onderzoek gedaan. De politie kan nog niet reageren op de uitkomst daarvan, maar volgens omstanders is daar nog meer illegaal vuurwerk aangetroffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *