Vierdubbele brandstichting in auto’s aan de  Ooievaarsstraat in Deventer

Vierdubbele brandstichting in auto’s aan de Ooievaarsstraat in Deventer

DEVENTER – Maarliefst 4 auto’s gingen vanochtend in vlammen op in het Rode Dorp. Even na 7:30 uur vanochtend kreeg de brandweer een melding van een autobrand aan de Ooievaarsstraat. Ter hoogte van basisschool De Olijfboom stonden 2 auto’s in brand. Deze auto’s stonden vlakbij elkaar, maar stonden afzonderlijk van elkaar in brand. Terwijl de brandweer deze twee auto’s aan het blussen was, ontdekte de politie dat er verderop in de straat nóg 2 voertuigen in brand stonden. Op de kruising met de Enkstraat stond nog een auto in brand, evenals een bedrijfsbusje. De brandweer kwam met een tweede bluswagen naar het Rode Dorp om de 4 auto’s uit te kunnen maken. Alle voertuigen liepen zware schade op en zijn total loss. De politie doet onderzoek naar de branden en gaat uit van brandstichting. In de buurt hangen veel camera’s, waar agenten hopen iets bruikbaars op te zien. Ook worden getuigen opgeroepen zich te melden. Vlak voor middernacht gingen in Deventer ook al 2 auto’s in vlammen op. Toen betrof het ook 2 afzonderlijke auto’s op enkele tientallen meters van elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *