Gewonde man door brandweer uit brandende woning gehaald in Deventer

Gewonde man door brandweer uit brandende woning gehaald in Deventer

DEVENTER – Bij een brand in een appartementencomplex aan het Levensboompad in Deventer is een bewusteloze man uit de brandende woning gered door de brandweer. Het slachtoffer werd op straat behandeld door agenten en brandweerlieden tot ambulancepersoneel arriveerde en het over kon nemen. Ook werd een traumaheli opgeroepen, maar de man was al gestabiliseerd voordat de heli ter plaatse was. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Officier van Dienst van de politie bevestigt dat er 1 slachtoffer is gevallen, er waren verder geen personen in de woning aanwezig. Vanwege de hevige rookontwikkeling en de berichten dat er nog een slachtoffer in de woning was schaalde de brandweer direct op naar middelbrand, waarbij ook het korps uit Bathmen werd opgeroepen. De brand is uiteindelijk beperkt gebleven tot 1 appartement. Wel moesten 9 andere woningen in het blok worden ontruimd, buren waarschuwden elkaar zelf al en verlieten zelfstandig het pand. In het appartement boven de brand ontstond ook rookontwikkeling, omdat de bewoners niet thuis waren zaagde de brandweer de deur eruit. Er bleek daar uiteindelijk geen brand te zijn, de rook was inpandig naar het andere appartement getrokken. Na controle konden alle overige bewoners weer terug naar hun woning. De woningbouwvereniging zorgt voor herstel van de woning en de deur bij de bovenburen. Abonneer op ons YouTube kanaal en volg ons op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) en op Facebook (facebook.com/112DeventerNieuws).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *