2 fietsers gewond bij ernstig ongeval

2 fietsers gewond bij ernstig ongeval

UPDATE: Woensdagochtend laat politiewoordvoerder Sven Strijbosch aan De Stentor weten dat de 20 jarige automobilist uit Deventer wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol en drugs. Dit bleek uit een eerste test op de plaats van de aanrijding. Op het politiebureau is bloed afgenomen voor een definitieve uitslag. De slachtoffers zijn een 20 jarige man en 23 jarige vrouw uit Deventer. Vooral de man is er slecht aan toe, hij werd met spoed naar het Deventer ziekenhuis gebracht waar een traumateam klaar stond om direct te opereren. De dame ging met spoed naar het ziekenhuis in Apeldoorn vanwege krapte op de Intensive Cares. — DEVENTER – Vanavond rond 20 uur zijn 2 fietsers geschept door een automobilist op de H.F. de Boerlaan, ter hoogte van het Teugseplein. Een man en dame, volgens de politie met een leeftijd in de 20, zijn aangereden op de fietsoversteekplaats. De auto kwam vanuit de snelweg en reed richting Saxion. Op de oversteekplaats zijn de fietsers geschept, zij reden naast elkaar en zijn gelijktijdig geraakt. De fietsers kwamen vanuit de Industrieweg (oude Roto Smeets) en staken de H.F. de Boerlaan over richting de wijk Knutteldorp. De beide slachtoffers zijn enkele meters verder, midden op de kruising, op het wegdek terecht gekomen. De jongen is er zeer slecht aan toe, aldus de Officier van Dienst van de politie. De traumahelikopter is ook opgeroepen, maar de jongen kon sneller naar het Deventer Ziekenhuis worden gebracht. De man is daar met spoed naartoe gebracht met een ambulance, waar een traumateam van het ziekenhuis klaar stond om het slachtoffer direct te opereren. De dame is ook ernstig gewond geraakt, maar een stuk stabieler. Zij is met spoed naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. De slachtoffers zijn gespreid vanwege de capaciteitsproblemen op de Intensive Cares, het ziekenhuis in Deventer kan nu niet 2 zwaargewonde verkeersslachtoffers tegelijk ontvangen als dat niet strikt noodzakelijk is. De bestuurder is aangehouden op basis van artikel 6, dat is een standaardprocedure bij zware verkeersongevallen. De politie kan nog niet vertellen of de man onder invloed was, dat wordt onderzocht. Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *