Uitslaande brand verwoest appartement in Deventer, 2 katten vermist

Uitslaande brand verwoest appartement in Deventer, 2 katten vermist

DEVENTER – Bij een woningbrand aan de Stalpaert van der Wielenstraat in Deventer is een appartement volledig uitgebrand. De melding kwam rond 1 uur vannacht binnen bij de brandweer. Omdat de brand al vrijwel direct uitslaand was schaalde de brandweer op naar middelbrand en werden de korpsen uit Diepenveen en Twello ook opgeroepen voor ondersteuning. Met twee bluswagens, een hoogwerker en een extra waterwagen werd de brand uiteindelijk bestreden. Volgens de Officier van Dienst (OVD) van de Brandweer was er 1 persoon aanwezig in het appartement waar de brand uit brak. Zij kon zelf op tijd haar woning verlaten. Wel is ze door ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met het inademen van rook, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bewoners van omliggende appartementen waarschuwden elkaar en bij aankomst van de brandweer stond iedereen al buiten. De OVD geeft aan dat de brand is begonnen in de woonkamer aan de voorzijde en dat daarom de vlammen al vrij snel uit het pand sloegen. Wat er exact is gaan branden is niet bekend en zal worden onderzocht. Het appartement waar de brand begon is volledig uitgebrand en onbewoonbaar. In het appartement erboven is forse rookschade, in de 2 ondergelegen appartementen is sprake van rook- en waterschade. De bewoners van deze appartementen kunnen in ieder geval vannacht niet terug, voor hen wordt opvang geregeld. Stichting Salvage is ingeschakeld en handelt namens de verzekeraars het schadeherstel af. De vier appartementen aan de linkerzijde van hetzelfde portiek zijn wel ontruimd, maar hebben geen noemenswaardige schade. Deze bewoners kunnen na een controle van de brandweer op gevaarlijke stoffen en rook weer terug naar bed. Meerdere bewoners stonden met hun hondje of een ander huisdier buiten. Voor zover bekend bij de brandweer zijn ook alle huisdieren op tijd uit de woningen gekomen, maar zijn er wel twee katten vermist. Deze zouden uit een van de appartementen zijn ontsnapt en het complex uit zijn gevlucht. Agenten en de eigenaar hebben in de bosschages rond het appartement gezocht, maar de katten zijn vooralsnog niet aangetroffen.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *