Boetes bij avondklok-controle, politie zet fuik op tussen Deventer en Raalte

Boetes bij avondklok-controle, politie zet fuik op tussen Deventer en Raalte

DEVENTER – De politie heeft afgelopen jaar bijna 500 boetes en 219 officiële waarschuwingen uitgedeeld vanwege het overtreden van coronamaatregelen. In Deventer ging het precies 300 keer om het overtreden van de avondklok, 35 keer om het niet houden van voldoende afstand, 27 keer vanwege groepsvorming en 2 keer vanwege de mondkapjesplicht. Daarnaast zijn er 128 boetes uitgedeeld op basis van de noodverordening, die de gemeente Deventer (via de veiligheidsregio IJsselland) zelf hanteerde voordat er landelijke regelgeving rond de coronamaatregelen was. Hierbij is niet gespecificeerd wat precies de overtreding was. Eerder dit jaar werd op de rotonde van de N348/N332 net buiten Raalte, tussen Raalte en Deventer, een politiecontrole gehouden vanwege de avondklok. Team verkeer van de politieregio IJsselland controleerde hier al het passerende verkeer. Passanten moeten rijbewijs en de juiste avondklok-formulieren tonen. Naar schatting 250 voertuigen zijn tussen 21 en 23 uur gecontroleerd en een agent ter plaatse geeft aan dat het merendeel van de passanten de boel voor elkaar heeft. Slechts een enkeling heeft de documenten niet in orde en komt met een smoesje. Er zijn vooralsnog minder dan 10 boetes uitgeschreven op deze locatie. De politie zal komende nachten nog op meerdere N-wegen in de regio controles houden. De politie geeft aan dat de basisteams (politie van een dorp of stad) zich richten op de controles in de bebouwde kom. De regionale verkeersteams zijn er voor de N-wegen en de Landelijke Eenheid controleert de snelwegen.

Abonneer op ons YouTube kanaal en volg ons op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) en op Facebook (facebook.com/112DeventerNieuws).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *