Bewoner overleden bij brand in gehandicapteninstelling ZoZijn in Wilp

Bewoner overleden bij brand in gehandicapteninstelling ZoZijn in Wilp

WILP – Bij een brand op het terrein van ZoZijn, locatie Lathmer, is vannacht een bewoner om het leven gekomen. Uit politieonderzoek blijkt dat er brand is gesticht in de kamer waar deze bewoner verbleef. Bij het uitbreken van de brand verbleven er 9 cliënten in het complex. BHV’ers wisten 8 van hen in veiligheid te brengen, maar konden de laatste bewoner niet meer helpen vanwege de hevigheid van de brand. Deze bewoner is door de brandweer uit de brandende kamer gehaald en op straat gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Naast het dodelijke slachtoffer is er nog 1 persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. 2 anderen hadden rook ingeademd en zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, zij hoefden niet naar het ziekenhuis. ZoZijn heeft intern opvang geregeld voor de bewoners uit het complex die niet terug kunnen naar hun kamer.

Abonneer op ons YouTube kanaal en volg ons op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) en op Facebook (facebook.com/112DeventerNieuws)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *