Ravage op A1 door afgevallen lading, bestuurder rijdt dwars door afzetting

Ravage op A1 door afgevallen lading, bestuurder rijdt dwars door afzetting

WILP – Op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn, ter hoogte van Wilp, is vanochtend een vrachtwagen een Vlizotrap en enkele pallets verloren. De trap viel op de rijbaan, waardoor automobilisten die er achter reden in de problemen kwamen. Een busje met aanhanger dat er vlak achter reed week uit, maar door die manoeuvre schoot de aanhanger los. 4 andere automobilisten konden de brokstukken – en de aanhanger – niet meer ontwijken en reden er overheen. Uiteindelijk zijn 5 voertuigen en de aanhanger afgesleept. Het ongeval gebeurde ter hoogte van een tankstation, de automobilisten konden daar hun wagen veilig aan de kant zetten. De chauffeur van de vrachtwagen die de lading verloor is voor zover bekend niet gestopt. Rijkswaterstaat en de politie hebben verderop geen vrachtwagen meer aangetroffen. Mogelijk heeft de chauffeur niet eens door gehad dat hij de lading is verloren. Een ZOAB cleaner, een soort grote stofzuiger, heeft de weg weer schoongemaakt. Tijdens de afhandeling waren er 2 van de 3 rijstroken dicht, wat op het hoogtepunt tot 45 minuten vertraging leidde vanuit Deventer richting Apeldoorn. Tijdens de opruimwerkzaamheden was ook de afrit naar het tankstation en parkeerplaats afgesloten, omdat de uitvoegstrook en weg bezaaid lagen met het hout. Ondanks de rode kruizen en pionnen reden minstens 2 automobilisten en 2 vrachtwagenchauffeurs dwars door de afzetting en over het afval om alsnog het tankstation te bereiken. Later heeft een weginspecteur van Rijkswaterstaat de afrit fysiek geblokkeerd met zijn wagen om dat te voorkomen. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld. Geen van de betrokkenen raakte gewond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *