Uitslaande brand verwoest woning met rieten dak in Elshof

Uitslaande brand verwoest woning met rieten dak in Elshof

ELSHOF – Buurtschap Elshof is opgeschrikt door een grote brand op klaarlichte dag. Het rieten dak van een vrijstaand huis heeft vlam gevat. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer kreeg rond half twee vanmiddag de eerste melding van een brand in Elshof, een buurtschap dat tussen Wijhe en Raalte ligt. Vlammen schoten uit een oude boerderij aan de hoofdweg. Een paar uur later waren brandweerlieden nog steeds bezig met blussen. Op een paar kilometer afstand is de rook nog te zien. De wind staat gelukkig de goede kant op, waardoor de rook niet over de meeste andere huizen van het buurtschap waait. Wat de precieze oorzaak is van de brand is nog niet bekend. Volgens de politie wonen er meerdere mensen in het pand. Eén stel was thuis toen de brand uitbrak. De stroom viel uit en en het stel rook een brandlucht. Toen de twee naar buiten liepen, zagen ze dat er vlammen uit de kap van de woning kwamen. Alle bewoners van het pand waren op tijd buiten. Door de waterschade en het feit dat de hele rieten kap door de brand is verwoest, kunnen ze de woning niet meer in. De gemeente zoekt naar opvang voor hen.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *