Gaskachel in leegstaand pand wordt aangezien voor woningbrand, brandweer rukt groot uit

Gaskachel in leegstaand pand wordt aangezien voor woningbrand, brandweer rukt groot uit

DEVENTER – Groot alarm in de binnenstad vanwege een mogelijke brand in een pand op de Nieuwe Markt. De brandweer rukte met 2 bluswagens, een hoogwerker en extra waterwagen uit en ramde de deur van het pand in om binnen te komen, maar het bleek gelukkig loos alarm. In het pand wordt verbouwd en vandaag waren de muren gestuct. Om het drogen te versnellen hadden de werklui een ingebouwde gaskachel aan laten staan. Dat kan op zich geen kwaad, stelt ook de brandweer, maar de vlammen en oranje gloed waren door de onbedekte ramen goed zichtbaar. Omstanders dachten daarom dat er brand was uitgebroken in het verder leegstaande pand en alarmeerden de brandweer. Omdat het een woning in de oude binnenstad betreft rukte de brandweer direct met veel materieel uit, omdat in de oude woningen veel hout verwerkt zit en een eventuele brand zich snel uit kan breiden. De brandweer heeft de kachel voor de zekerheid wel uitgedaan om verdere (loze) meldingen te voorkomen. De deur wordt hersteld door een aannemer. Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *