Politie houdt brandstichter aan in binnenstad Deventer, haag naast Bergkerk aangestoken

Politie houdt brandstichter aan in binnenstad Deventer, haag naast Bergkerk aangestoken

DEVENTER – De brandweer kreeg rond 17:15 uur een spoedmelding van brand in een haag naast de Bergkerk in de historische binnenstad van Deventer. Strak naast de brandende heg stond een keet van een schildersbedrijf. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het vuur oversloeg. Buurtbewoners schoten een brandweerman aan omdat ze de jongeman hadden gezien die het vuur had aangestoken. Meerdere mensen gaven een duidelijk signalement en de politie kon de man een paar straten verder staande houden. Voor de zekerheid zijn de agenten met de verdachte teruggelopen naar de getuigen, waarop bevestiging kwam dat het de juiste persoon was en hij is aangehouden. De schade aan de haag valt mee, de bouwkeet is niet beschadigd geraakt.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *