Middelbrand in een plezierjacht in de Tweede Havenarm Deventer

Middelbrand in een plezierjacht in de Tweede Havenarm Deventer

DEVENTER – In de Tweede Havenarm is vanmiddag brand uitgebroken in een boot. De brand is ontdekt door mensen die toevallig in de haven aanwezig waren. De stroom viel uit en er klonk een brandalarm vanaf de boot. Daardoor hadden de mannen die elders op het terrein aan het werk waren snel door dat er iets niet klopte en is waarschijnlijk erger voorkomen. De brandweer heeft de deur van de boot opengebroken en had na enige tijd de oorzaak van de flinke rookontwikkeling gevonden. In de machinekamer bleek brand te zijn ontstaan in een elektrische omvormer. In de boot is flinke schade door rook en roet, maar de boot is niet lek geraakt. De havenmeester heeft een naastgelegen boot uit voorzorg weggehaald, maar het vuur heeft zich beperkt tot onderin de getroffen boot en sloeg niet over. De brandweer schaalde op naar middelbrand en rukte uit met 2 bluswagens en een waterwagen. Uiteindelijk was de brand snel onder controle.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *