Brand in appartement in Deventer binnenstad aangestoken, bewoner aangehouden

Brand in appartement in Deventer binnenstad aangestoken, bewoner aangehouden

DEVENTER – In de Bursestraat, in de binnenstad, is dinsdagavond brand gesticht in een appartement. Omdat zowel aan de voor- als achterkant van de woning dikke zwarte rook naar buiten kwam, schaalde de brandweer direct op naar middelbrand. Bij aankomst bleek er niemand aanwezig in de woning en heeft de brandweer de deur opengebroken. In de slaapkamer bleek een matras in brand te staan. Aanvankelijk meldde een voorlichter dat dit kwam door een oplader die op of naast het bed had gelegen, maar uit nader onderzoek blijkt dat de bewoner zelf zijn matras in brand heeft gestoken. De 24-jarige man is aangehouden door de politie. De woning is zwaar beschadigd geraakt en onbewoonbaar. De onderliggende woning heeft ook rook- en roetschade. Ook in dit appartement was tijdens de brand niemand aanwezig en is de deur opengebroken. Andere appartementen in het complex hebben geen schade opgelopen.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *