Wéér brandstichting aan de Henrick ter Bruggenstraat in Deventer, derde keer in korte tijd

Wéér brandstichting aan de Henrick ter Bruggenstraat in Deventer, derde keer in korte tijd

DEVENTER – Voor de derde keer in een half jaar tijd is er brand gesticht op een hofje aan de Henrick ter Bruggenstraat. Vorig jaar ging op exact dezelfde plek tweemaal een scooter in vlammen op, op 19 september en 5 oktober. De brandweer kreeg de melding even voor 6:30 uur en was snel ter plaatse. Dit keer stond er voornamelijk afval, tuinstoelen en andere prullen in brand. Een scooter viel dit keer niet ten prooi aan de vlammen, wel sloeg het vuur over naar de schutting. De brandweer had het vuur snel uit, maar er ontstond wederom grote schade aan een schutting. De brandweer heeft de hele schutting vanaf beide kanten nat gemaakt. Vorige maand, op 10 maart, ging één straat verder (aan de Gerhard ter Borchstraat) een schuur in een achtertuin van een leegstaande woning in vlammen op. Of de branden met elkaar te maken hebben is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *