Dakloze maakt kampvuur in bloempot tegen gevel Hotel Royal, brandweer rukt groot uit

Dakloze maakt kampvuur in bloempot tegen gevel Hotel Royal, brandweer rukt groot uit

DEVENTER – De brandweer kreeg rond 5:30 uur melding van brand bij Hotel Royal aan de Brink in de binnenstad. Volgens de melder was er sprake van hevige rookontwikkeling en waren er in het restaurant op de benedenverdieping vlammen te zien. De brandweer rukte met 2 blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen uit vanwege de kwetsbare binnenstad, waar brand zich snel verspreidt. Bij aankomst bleek de situatie iets anders. Een dakloze vrouw had het koud, en had bedacht om een kampvuurtje te stoken in een bloempot. Dit zorgde echter voor een forse rookontwikkeling, en een omstander zag de vlammen in de reflectie van de ruit aan als brand ín het hotel. De brandweer had het vuur snel uit en heeft voor de zekerheid een deel van de gevel en wat planten die op het terras stonden nat gemaakt. In het halletje van het hotel was wat rook naar binnen gedrongen, maar verder is er geen grote schade ontstaan. De dakloze vrouw is door de politie bekeurd, maar niet aangehouden.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *