Vliegtuig crahst tegen boom en eindigt in akker bij Deventer, piloot gewond afgevoerd

Vliegtuig crahst tegen boom en eindigt in akker bij Deventer, piloot gewond afgevoerd

DEVENTER/EPSE – In een akker aan de Dortherweg in Epse is een vliegtuigje gecrasht. Het toestel raakte in de daling een boom, waarbij een vleugel afbrak. Vervolgens crashte het in het zand en sloeg een halve slag om. De piloot raakte gewond, maar kon nog wel zelfstandig de ambulance in. Hij zat onder de brandstof en is naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig. De brandweer heeft voor de zekerheid met schuim de gelekte brandstof rond het toestel bedekt. De piloot is ook door de brandweer uit het toestel getild, maar de man zat niet bekneld. Het toestel was vertrokken vanaf vliegveld Teuge en had een rondje over Deventer gemaakt. Volgens een omstander die snel na het ongeval ter plaatse was gaf de piloot aan dat het vliegtuig onbestuurbaar raakte. De akker is afgezet en ook de Dortherweg is afgesloten voor alle verkeer. De dienst Luchtvaart van de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar het ongeval.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *