Te druk op Wellekade in Deventer tijdens Koningsdag, politie en handhavers grijpen in

Te druk op Wellekade in Deventer tijdens Koningsdag, politie en handhavers grijpen in

DEVENTER – Op de verlaagde Wellekade verzamelden zich vanaf begin van de middag grote groepen met voornamelijk jongeren. Rond 15 uur waren er zoveel mensen aanwezig dat de gemeente besloot in te grijpen, omdat er geen afstand werd gehouden, er versterkt geluid werd gebruikt en mensen veelvuldig alcohol meenamen. Horeca werd verzocht geen alcohol meer te schenken, en een tiental agenten en handhavers verzamelden zich bij de Wilhelminabrug. Na een eerste oproep van de gemeente vertrok een deel van de mensen. Naarmate de agenten steeds dichterbij kwamen, kozen steeds meer aanwezigen ervoor om te vertrekken. Uiteindelijk heeft de politie niet hardhandig in hoeven grijpen, de grote aanwezigheid bleek voldoende. Een deel van de verlaagde Wellekade is afgesloten.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *