Grote uitslaande brand verwoest schuur Heeten, mogelijk asbest vrijgekomen

Grote uitslaande brand verwoest schuur Heeten, mogelijk asbest vrijgekomen

HEETEN – Aan de Stokvisweg aan de rand van Heeten is vannacht een schuur volledig uitgebrand. In de schuur stond een auto en het dak bestond (hoogstwaarschijnlijk) uit asbest. De melding van de brand kwam rond 1:20 uur binnen. De brandweer rukte uit met een bluswagen en een extra waterwagen, en had vanwege de langdurige inzet extra ademlucht nodig. Ook werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen vanwege de aanwijzingen van asbest in het schuurdak. Volgens agenten ter plaatse zou de brand zijn ontstaan in een auto die in de schuur stond, mogelijk als gevolg van kortsluiting. Binnen no-time stond de hele schuur in brand en sloegen de vlammen er hoog bovenuit. De wind stond van het dorp af, richting het Overijssels Kanaal, waardoor er in Heeten geen grote overlast van de rook was. Wel was de rookwolk vanuit de wijde omgeving zichtbaar, mede door het heldere weer en de felle maan. Wat de gevolgen zijn voor het asbest in de omgeving is nog niet bekend. De schuur is volledig verwoest.

Abonneer je op dit kanaal en volg ons ook op Instagram (instagram.com/112nieuwsDeventer) of Facebook (facebook.com/IncidentDeventerNU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *